Ovesná kaše
1. 11. 2006
Ovesná Kaše
1. Sladká oveská kaše: uvaříme ovesné vločky ve vodě s trochou soli. Podle potřeby ke konci kotlíku, přidáme cukr, med nebo jiné sladidlo. Podle chuti a možností se dá přidat skořice, ovoce. Ještě trochu povaříme a je to.
- Slaná ovesná kaše: potřebujeme 2 nádoby, třeba ešus a víčko od ešusu. Uvaříme vločky v osolené vodě jako prve, ale v průběhu vaření do nich přidáme česnek a pepř. Může být i nějaké zelené koření, pokud máme. Sundáme z ohně. V druhé nádobě podusíme na oleji nebo jiném tuku nakrájenou cibuli a podle možností a fantazie: vajíčko, kořenovou zeleninu, houby, papriky, uzeninu, maso, ... Přidáme do uvařených vloček a stáhneme z ohně
- Domácí müsli: na suché pánvi (nebo v kotlíku apod., dá se připravit i do zásoby) na mírném ohni pražíme ovesné a případně i pšeničné vločky, pokud je máme a pokud nám chutnají chutná tak všechny druhy oříšků a ovoce, které jsou dostupné. Když to chceme jíst hned, může být ovoce čerstvé (a musíme to nechat ještě chvíli na ohni), když to chceme skladovat, musí být sušené (křížaly, rozinky, sušené švestky, sušené hrušky a podobně). Když máme, přidáme čokoládu nebo kakao. Stáhneme z ohně a nechám trochu zchladnout. Trochu zvlhčíme vodou, přidáme cukr nebo med a počkáme, až zkaramelizuje (je potřeba hodně míchat, rádo se připaluje). Přidáme skořici.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář